Van frustratie naar nieuwe energie

“Ik ben een mid-career specialist en werkzaam op zowel klinisch als wetenschappelijk gebied binnen de oncologie. Ik heb een aantal jaar in het buitenland gewerkt en na terugkomst op de afdeling waar ik werkte en opgeleid ben, merkte ik een aantal zaken op waar ik niet goed uitkwam. Deze zaken lagen met name op het gebied van de communicatie tussen mij en verschillende collega’s over allerhande zaken die speelden rondom de afdeling.

Ik merkte dat mijn inzet en enthousiasme onderhevig waren aan beslissingen en gedragingen buiten mij om. Dit koste mij veel energie en ik liet het ook moeilijk los buiten de werktijden om.

Na een aantal maanden heb ik besloten dat ik bij mezelf moest beginnen om daar verandering in te krijgen en ben ik op zoek gegaan naar een coachingbureau.

Rutger gaf mij tijdens het intakegesprek het gevoel dat hij mijn vraag goed begrepen had. Hij kwam met het passende voorstel om het traject ‘Vol in je talent’ te doorlopen. Een doelgericht programma met een duidelijke kop en staart.

De drie modules van ‘Vol in je talent’ dekken een mooi spectrum van persoonlijke en professionele ontwikkeling af. Het startte met een gestructureerde zoektocht naar mijn drijfveren en talenten om vervolgens door te gaan met het beter omschrijven van wat mijn eigen missie is. Ik merkte dat ik daardoor weer (beter) zicht kreeg op wat voor mijn belangrijk is. Na dit verhelderende voortraject heb ik vijf keer anderhalf uur coachinggesprekken gevoerd met Rutger. Die gesprekken brachten mij duidelijke reflectie hoe ik de opgedane kennis in de praktijk kan brengen.

Op dit moment merk ik dat ik beter om kan gaan met onzekerheden, onduidelijkheden en krachten die buiten mij om liggen. Ik merk dat dit veel energie bespaart. Door het volgen van dit traject, kan ik mijn energie weer inzetten op zaken die voor mij belangrijk zijn.”

april 2016, anoniem, oncoloog

Referenties

Aanmelden nieuwsbrief

Het laatste nieuws