Op zoek naar talenten in je vakgroep

 

Tijdens een vakgroepmiddag met als thema opleiding hebben wij Tijn uitgenodigd. Met veel enthousiasme heeft hij ons geleerd om inzicht te geven in elkaars drijfveren en talenten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en opleiding. Met eenvoudige middelen en inzichtelijke oefeningen zijn we actief aan de slag gegaan.

Door op zoek te gaan naar de stijlen van werken en talenten die collega’s hebben, leer je elkaar beter kennen. Daarnaast komen onderwerpen en emoties naar voren die onbekend of onbesproken waren.

Kortom, een inspirerende middag.

Het heeft ons input gegeven voor het verder ontwikkelen op persoonlijk gebied, waarmee ieder vakgroep lid aan de slag kan. Voor het opleidingsteam biedt het mogelijkheden om talenten bij collega’s beter te benutten. 

Juli 2019, Marieke Mérelle, Kinderarts, Spaarne Gasthuis

 

Met mijn kwaliteiten naar meer geluk!

“In een individueel traject heb ik geleerd waar mijn kwaliteiten liggen en dat ik deze ook stapje voor stapje kan inzetten in plaats van met een sneltreinvaart door te stomen. We hebben met behulp van verschillende methodes gekeken naar al mijn facetten, een weg die soms een doodlopende weg leek te zijn, maar uiteindelijk altijd een nuttige verkenning was. Ik sta er gelukkiger door in het leven en ook in mijn werk geeft het veel meer rust. Een goed traject, op maat gesneden voor mij!

– februari 2016, anoniem, jeugdarts – Gemeente Utrecht

Een workshop met impact!

“Tijn en Rutger hebben voor onze aiossen-groep een workshop verzorgd over de dynamiek tussen talenten en gedrag. De deelnemende aiossen (10) werden vanuit de hectiek van de dag echt even uitgedaagd om bij zichzelf en elkaar stil te staan. De individuen waren aan het eind stuk voor stuk positief verrast door de impact van de workshop. Ieder had een vol net met nieuwe inzichten opgehaald. Ik ook trouwens. Hoewel ik alleen maar toeschouwer was, heb ik geleerd dat ik de gesprekken met mijn aiossen voortaan totaal anders ga insteken. Ik ga me richten op hun talenten in plaats van hun tekortkomingen! Klinkt zo simpel maar het was een echte eye-opener. Deze sessie gaat een vervolg krijgen.”

– 15 november 2015, dr. A.P.J. (Arie) van Dijk, opleider cardiologie – Radboud UMC

Scherpe coaching met volle aandacht

“Mijn coachingsvraag was hoe ik kan omgaan met mijn onzekerheid en daaruit voortkomend perfectionisme en angst om het fout te doen. Ik was op zoek naar concrete handvatten. Ik praat ook wel eens met een psycholoog, maar juist die handvatten mis ik daar. Een eerste eye-opener was dat Rutger me deed inzien dat ik niet de enige in dit vak ben met die problemen. Hoe simpel ook; dat gaf al rust. Daarna zijn we een fijn en gestructureerd coachingstraject ingegaan waarin ik heb gewerkt aan de vragen: “Wie ben ik?” (een zoektocht naar mijn missie, waarden, talenten, gedrag) en “Hoe haal ik het meeste uit mezelf?” (leren over keuzes maken en actie ondernemen). Ik ben nog steeds dezelfde persoon, maar ik sta steviger in mijn schoenen en ga met meer vertrouwen mijn carrière als arts tegemoet.”

– 10 november 2015, anoniem, co-assistent

Referenties

Aanmelden nieuwsbrief

Het laatste nieuws